دو روش طرز تهیه کاچی
شاید شما هم شنیده باشید که میگن " کاچی بعض هیچی " اماواقعا این دسر ایرانی بعض خیلی چیزهاست و من فکر میکنم در این جمله در مورد اون ظلم شده است.
کاچی یک دسر ساده و در عین حال با وجود گلاب و زعفران خوش عطر و معطر است.
کاچی یک دسر ایرانی می باشد، ولی می توان آن را در شام به عنوان غذا به همراه نان میل کرد. کاچی به علت دارا بودن آرد و کره دارای انرژی زیادی می باشد و با افزودن تخم مرغ این انرژی بیشتر می شود. به عنوان مثال، انرژی حاصل از کره و آرد، به تنهایی، با مقادیر داده شده در تهیه این کاچی ، 3115 کالری می باشد که انرژی قابل توجهی است. به همین دلیل برای افراد لاغر و کسانی که دچار ضعف می شوند و همچنین کسانی که تازه زایمان کرده اند دسر مناسبی می باشد.
زمان پخت: 60 دقیقه
مواد لازم برای 6 الی 8 نفر:
آرد گندم 1 پیمانه
آب 3 پیمانه
کره 200 گرم
گلاب نصف پیمانه
زعفران ساییده 1 قاشق چایخوری
شکر 2 پیمانه
خلال بادام 1 قاشق غذاخوری
خلال پسته و بادام برای تزیین
طرز تهیه اول:
ابتدا شکر را همراه با آب بر روی حرارت ملایم میگذاریم تا شکر آب شده و مواد کمی غلیظ شوند.در آخر گلاب را اضافه کرده و از روی حرارت بر میداریم تا عطر گلاب از بین نرود. غلظت این ماده باید مانند شهد مربا باشد.
در ظرفی دیگر آرد را در کره کمی تفت میدهیم تا خامی آرد از بین رفته و آرد کمی قهوه ای شود.
شیره بدست آمده در مرحله اول را به آرد اضافه کرده و به مدت 15 دقیقه کامل و سریع هم میزنیم. سپس خلال بادام و زعفران را اضافه کرده کمی هم زده تا مواد مخلوط شوند.
در این مرحله کاچی باید جا بیفتد یا به قول قدیمیا دم بکشد . یک پارچه به عنوان دم کنی در قابلمه گذاشته و روی حرارت بسیار بسیار کم و ترجیحا بر روی شعله پخش کن کاجی را به مدت 40 دقیقه دم کنید. و پس از آماده شدن در ظرف مناسب کشیده و با کمی خلال و یا کمی پودر دارچین آن را تزیین نمایید.
چند نکته:
- اگر کاچی شما سفت بود کمی آب به آن اضافه کنید . غلظت کاچی باید مانند ماست چکیده باشد.
- در دستور سنتی کاچی از نبات به جای شکر و از روغن حیوانی به جای کره استفاده میشود.
- در بعضی از نقاط کشور از دو عدد تخم مرغ هم در کاچی استفاده میکنند.
مواد لازم:
آرد سفید یک پیمانه
روغن حیوانی ۵/۲ قاشق غذا خوری
شکر یک پیمانه
طرز تهیه دوم:
روغن رو در قابلمه میریزیم و وقتی آب شد آرد رو قاشق قاشق بهش اضافه می کنیم و شروع می کنیم به هم زدن و اصلا هم زدن رو تعطیل نمی کنیم.انقدر هم می زنیم تا مخلوط آرد و روغنمون هم سفت بشه و هم تغییر رنگ بده و قهوه ای شه
شکر رو در یه لیوان آب جوش حل می کنیم و به موادمون اضافه می کنیم ولی مواظب باشین چون وقتی آب و شکر رو اضافه می کنیم بخار زیادی از قابلمه بیرون میاد و اگه مواظب نباشین دست هاتون می سوزه
بعد از این که چند بار با قاشق به هم زدین ۲ پیمانه ی دیگه آب جوش به کاچی اضافه می کنیم و بعد از این که چند بار دیگه هم به هم زدیم در قابلمه رو می بندیم تا کاچی مون روغن بندازه که باید به مدت ۵ دقیقه در قابلمه بسته باشه
کاچی آماده است و می تونین صرفش کنین
چند نکته:
- اگه می بینین شیرینیش کمه می تونین یه مقدار دیگه شکر بهش اضافه کینن . حتی می تونین اصلا به کاچی شکر اضافه نکنین و یهو ۳ پیمانه آب بریزین در مواد و شکر رو با شکر پاش بیارین که هر کی به هر اندازه که دوست داشت به کاچیش اضافه کنه
- می تونین نبات رو به وسیله ی خرد کن یا آسیاب مخلوط کن پودر کنین و به جای شکر از اون استفاده کنین