حلوا با روکش سوهان کنجدی
مواد لازم برای سوهان:
شکر 300 گرم
آب 60 میلی لیتر
عسل 100 گرم
زعفران دم کرده غلیظ 1 قاشق چایخوری
کنجد 250 گرم
خلال پسته به میزان لازم
مواد لازم برای شهد :
شکر 2 پیمانه
آب 2 پیمانه
هل ساییده یک دوم قاشق چایخوری
زعفران دم کرده 3 قاشق سوپخوری
گلاب: یک چهارم پیمانه
مواد لازم برای حلوا:
آرد نانوایی 1 پیمانه
روغن یک دوم پیمانه
خلال پسته وپودر نارگیل به میزان لازم
طرز تهیه سوهان:
در ظرفی شکر ،آب ،عسل را خوب مخلوط کنید وروی حرارت ملایم بگذارید تا شکر کاملاً حل شود. حدود 20دقیقه زمان لازم است تا مایه غلظت کافی را به دست آورد. بعد از 10دقیقه جوشیدن به اندازه یک دوم قاشق چایخوری از مایه بردارید و درظرفی از آب یخ بریزید و آن را امتحان کنید؛اگرمایه ،بین دندان ترد و شکننده بود باید کنجدو زعفران دم کرده را به مخلوط روی حرارت افزود و اگر به دندان چسبید، هنوز احتیاج به جوشیدن دارد .پس از ریختن کنجد آن را خوب مخلوط کنید تا یکدست شود.
سپس ازمخلوط آماده شده با قاشق چایخوری روی سینی چرب کرده بریزید و بعد به دلخواه روی هرکدام چند خلال پسته بریزید .
طرز تهیه شهد:
شکر،آب ،هل ساییده ،زعفران دم کرده و گلاب را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم بگذارید .مواد را خوب هم بزنید تا شکرحل شود همین که شکرحل شد مواد را از روی حرارت بردارید .
طرزتهیه حلوا :
آرد را در تابه بریزید و روی حرارت بگذارید آرد را مرتب هم بزنید تا رنگ آن قهوه ای کم رنگ شود.این مرحله را با دقت انجام دهید تا آرد یکدست بوداده شود و نسوزد .سپس روغن و کره را اضافه کنید و حرارت را کم نمایید تا آرد در روغن و کره تفت بخورد.سپس شهد را که از قبل آماده کرده اید،کم کم اضافه کنیدو سریع هم بزنید تا حلوا گلوله نشود. وقتی حلوا به روغن افتاد،آن را از روی حرارت بردارید.
درآخرمقداری ازحلوا را بین دوتکه از سوهان کنجدی بگذارید و با خلال پسته یا پودرنارگیل تزیین کنید.