رنگینک
(بوشهر)
مواد لازم:
رطب نیم کیلو
مغز گردو 100 گرم
گرد شکر نیم پیمانه
آرد 2 پیمانه
روغن 1 پیمانه
کره 100 گرم
دارچین ساییده به مقدار لازم
طرز تهیه:
هسته و کلاهک هر دانه خرما را درآورید و به جای آن یک تکه مغز گردو بگذارید ، آنگاه دانه های خرما را در بشقاب تخت کنار هم بنشانید،به طوری که جای کلاهک آن رو به بالا باشد.به این ترتیب تمام بشقاب را با خرما بپوشانید و حاشیه بشقاب را به اندازه یک بند انگشت برای سر ریز آرد و روغن باز بگذارید.
آرد و روغن را در تابه بریزید و روی شعله ی ملایم با کاردک چوبی هم بزنید تا آرد به رنگ قهوه ای باز در آید،سپس کره را اضافه کنید.هم بزنید و بردارید.(آرد و روغن باید شل باشد،اگر سفت در آمد اندکی روغن اضافه کنید و کمی تفت بدهید.)
آرد و روغن داغ را روی خرما بریزید و با پشت قاشق صاف کنید تا روی خرما و اطراف آن را بپوشاند، سپس گرد شکر را روی آرد بپاشید.روی رنگینک را با گرد دارچین آرایش کنید و سپس در خچال بگذارید تا خنک شود.
نکته ها و گفته ها:
رنگینک را باید با رطب فارس و خوزستان یا خرمای بم درست کرد. خرمای سفت برای رنگینک مناسب نیست.
توجه:
-
شما می توانید در ماه مبارک رمضان رنگینک را به سبب مقوی بودن در سفره ی افطار جای دهید.