دستور پخت آش
آش گندم
مواد لازم:
گندم پوست کنده 3 پیمانه
آب قلم 3 الی 4 پیمانه
نخود نیم پیمانه
شوید و گشنیز ساطوری 2 پیمانه
زرد چوبه 1 الی 2 قاشق مربا خوری
نعناع داغ 2 الی 3 قاشق
نمک به مقدار لازم
دستور طبخ:
نخود را با زرد چوبه در 1 لیتر آب در دیگ بریزید و روی شعله ی تیز به جوش بیاورید ، سپس شعله را کم کنید در دیگ را ببندید و بگذارید حدود 2 ساعت بپزد. نیم ساعت پیش از پایان پخت سبزی را با 1 الی 2 پیمانه آب جوش و اندکی نمک روی نخود بریزید و هم بزنید.گندم رابشویید و در 4 لیتر آب در دیگ جاداری با در نیمه باز روی شعله ی ملایم بگذارید و 2 ساعت بپزید.گاهی با قاشق چوبی هم بزنید تا ته نگیرد.در پایان ساعت اول نمک بزنید.
نیم بیشتر گندم پخته را بدون آب با کفگیر بردارید و در دیگ دیگری با گوشت کوب بکوبید یا در مخلوط کن بریزید تا یکدست شوند، سپس به دیگ اصلی برگردانید.بنشن(حبوبات) و سبزی پخته را روی گندم بریزید، آب قلم را اضافه کنید و روی شعله ی ملایم هم بزنید تا به جوش بیاید. پس از دو سه جوش آن را بردارید. ظرف آش را با نعناع داغ آرایش کنید.
نکته ها و گفته ها:
آش گندم را مطابق سنت شبیه به آش جو درست می کنند، جز این که کشک به آن نمی زنند.
توجه:
- به جای آب قلم می توانید آب گوشت به کار ببرید.گوشت یخی را هم بکوبید.