آموزش آشپزی

آموزش آشپزی و طرز تهیه و دستور پخت غذاهای ایرانی و خارجی، خورشت ها، سوپ ها، شیرینی ها، دسرها

آموزش آشپزی

آموزش آشپزی و طرز تهیه و دستور پخت غذاهای ایرانی و خارجی، خورشت ها، سوپ ها، شیرینی ها، دسرها

آموزش آشپزی و طرز تهیه و دستور پخت غذاهای ایرانی و خارجی، خورشت ها، سوپ ها، شیرینی ها، دسرها

تبلیغات
Bayanbox.ir صندوق بیان Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم
طبقه بندی موضوعی

دستور پخت آش

آش شله قلمکار 

آش شله قلمکار

مواد لازم:


گوشت با استخوان                                         نیم کیلو


پیاز چهار قاچ                                                  1عدد


پیاز حلقه حلقه                                               3 عدد


ماش                                                            1 پیمانه


عدس                                                           نیم پیمانه


نخود                                                            نیم پیمانه


لوبیا چیتی                                                    نیم پیمانه


لوبیا قرمز                                                      نیم پیمانه


لوبیا چشم بلبلی                                           نیم پیمانه


برنج                                                            نیم پیمانه 


سبزی* ساطوری                                           نیم کیلو


نعنای خشک                                                1 قاشق


فلفل قرمز ساییده                                          1 الی 2 قاشق چای خوری


زرد چوبه                                                      1 الی 2 قاشق مربا خوری


روغن                                                          4 الی 5 قاشق


نمک و فلفل سیاه                                         به مقدار لازم


*سبزی شامل شوید ، تره ، جعفری ،ترخون و مرزه .مقدار شوید و تره 2 برابر جعفری و 4 برابر ترخون و مرزه است.


دستور پخت آش:

همه ی بنشن را در دیگ جاداری روی شعله به جوش آورید،سپس شعله را کم کنید، در دیگ را ببندید و 2 ساعت بپزید.در پایان ساعت اول کمی نمک بریزید.

گوشت را با پیاز چهارقاچ و فلفل و زرد چوبه و کمی نمک در 1 لیتر آب روی شعله ی ملایم در حدود 3 ساعت بپزید.در پایان ساعت دوم برنج را بشویید و با 3 پیمانه آب جوش به گوشت اضافه کنید.پس از پختن گوشت استخوان آن را بکشید، با گوشت کوب بکوبید و کنار بگذارید.

بنشن پخته و برنج را با کفگیر از آب بردارید و در یک دیگ خالی بریزید و با گوشت کوب بکوبید.در این حین سبزی را هم در دیگ اصلی ، که مقداری بنشن با آب در آن مانده است ، بریزید و بگذارید روی شعله ی ملایم بپزد. سپس گوشت و بنشن کوبیده و آب گوشت را در دیگ اصلی بریزید و روی آتش ملایم با قاشق چوبی به هم بزنید. نمک آش را اندازه کنید و کمی فلفل سیاه بپاشید. اگر آش به اندازه کافی شل نبود کمی آب جوش به آن اضافه کنید و هم بزنید. همین قدر که آش دو سه جوش زد ، جا افتاده و آماده ی کشیدن است.روغن را در تابه روی آتش ملایم داغ کنید و پیاز حلقه حلقه را در آن تفت دهید تا طلایی شود.نعنای خشک را اضافه کنید کمی تفت دهید و سپس بردارید. ظرف آش را با این پیاز داغ آرایش کنید.


روش جا انداختن آش به شیوه قدیم :

پس از پختن بنشن و گوشت و برنج گوشت را میکوبید و همرا با برنج و سبزی در دیگ اصلی می ریزید، سپس پای دیگ می ایستید و آش را روی شعله ی ملایم آنقدر هم می زنید تا بیشتر دانه های بنشن و برنج در لعاب آش حل شود . از لحاظ مزه و منظره ی آش نتیجه ی هر دو روش یکی است.


نکته ها و گفته ها:

آش شله قلمکار از مغذی ترین و خوشمزه ترین آش های ایرانی است.یک کاسه از این آش با یک تکه نان غذای کاملی است.گوشت مناسب برای این آش گوشت دنده و سر سینه ی گوسفند است که پس از پختن و کوبیدن ریشه ریشه می شود و آش را به اصطلاح کش می آورد.گردن هم با اینکه این خاصیت را ندارد ولی گوشت لطیفی است و در هر آشی خوب می شود.در بنشن شله قلمکار دانه ی اصلی ماش است که مقدار آن را معمولاً بیشتر می گیرند.پوست ماش قدری خشن است و معمولاً گرفته می شود.



       توجه: 

  • چنانچه ملاحظه شد در روش اول پخت آش شله قلمکار خطر ته گرفتن دیگ و در نتیجه ضرورت ایستادن پای اجاق و هم زدت به مدت دراز وجود ندارد.
  • هنگام کشیدن آش آن را هم بزنید، به طوری که قاشق ته دیگ را نتراشد ، تا اگر دیگ ته گرفته باشد ته دیگ با آش مخلوط نشود.
  • مواد این دستور برای 5 الی 6 کاسه آش می باشد.
زهره لطف الهی |

آش سفره افطار

آش شله قلمکار

آش شله قلمکار در سفره افطار

آموزش آشپزی

آموزش درست کردن آش شله قلمکار

آموزش غذاهای آش شله قلمکاری

آموزش پخت آش شله قلمکار

ارزانترین پخت آش شله قلمکار

تزیین آش شله قلمکار

تزیین جالب آش شله قلمکار

تزیین سفره با آش شله قلمکار

تهیه ی آش شله قلمکار

خصوصیات آش شله قلمکار خوب

درباره ی آش شله قلمکار

درست کردن آش شله قلمکار

دستور آش شله قلمکار

دستور تهیه آش شله قلمکار

دستور طرز تهیه آش شله قلمکار

دستور طرز پخت آش شله قلمکار

دستور پخت آش شله قلمکار

راه های پختن آش شله قلمکار

غدای آش شله قلمکار

غذاهای ایرانی

غذای خوشمزه

مواد لازم آش شله قلمکار

نکاتی در مورد آش شله قلمکار

پختن آش شله قلمکار

چگونه آش شله قلمکار را درست کنیم ؟

نظرات  (۰)

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی