آشنایی با روش پخت غذا
هویج پلو
مواد لازم:
برنج 3 پیمانه
هویج خلال شده یا رنده شده نیم کیلو
شکر نیم پیمانه
خلال پسته 4 الی 5 قاشق
روغن و نمک به میزان لازم
دستور طبخ غذا:
برنج را بجوشانید و آبکش کنید.3 الی 4 قاشق روغن در یک تابه روی آتش ملایم داغ کنید و هویج را 8 تا 10 دقیقه در آن تفت بدهید.
شکر را با نیم پیمانه آب روی هویج بریزید و 10 دقیقه بجوشانید ، سپس بردارید.نیم پیمانه آب روغن در دیگ داغ کنید و چند کفگیر برنج روی آب روغن بریزید.سپس هویج را با قاشق سوراخ دار از شربت شکر بگیرید و لابلای برنج پخش کنید.پس از 10 الی 12 دقیقه که برنج دم کشید شعله را کم کنید ، شربت شکر باقیمانده را با 4 الی 5 قاشق روغن داغ کنید و روی برنج بریزید و سپس دم کنی را روی دیگ قرار دهید.
به واسطه ی رسوب شیره شکر ، احتمال سوختن ته دیگ این پلو زیاد است ، بنابراین باید آتش آن کم باشد و زودتر از پلوهای بدون شیرینی برداشته شود.حدود 45 دقیقه برای دم کشیدن این پلو کافی است.
در هنگام سرو:
هنگام کشیدن این پلو ، خلال پسته را در 2 الی 3 قاشق روغن روی شعله ی ملایم حدود سه دقیقه تفت بدهید و دیس پلو را با آن آرایش کنید.
نکته ها و گفته ها:
هویج پلو را معمولاً با هویج فرنگی که رنگ قوی تری دارد درست می کنند، یا با مخلوطی از هویج فرنگی و زردک.مرغ پخته و گوشت پخته هم معمولاً با این غذا همراه می شود.
توجه:
- این پلو را با اندکی زعفران ساییده و حل شده در اندکی آب داغ هم البته می توان آرایش کرد ، ولی به نظر زعفران رنگ هویج را ضعیف میکند.