آلبالو پلو
مواد لازم:
برنج 6پیمانه
آلبالوی بدون دم و هسته 1 کیلو
شکر 3 الی 4 پیمانه
زعفران ساییده اندکی
روغن و نمک به مقدار لازم
دستور طبخ غذا :
آلبالو را با شکر و دو پیمانه آب در یک ظرف و روی شعله ی ملایم بگذارید و 10 الی 15 دقیقه بجوشانید،سپس بردارید و بگذارید تا خنک شود.برنج را بجوشانید و قدری دان آبکش کنید.
یک پیمانه آب روغن در یک دیگ داغ کنید و چند کفگیر برنج روی آب روغن بریزید به طوریکه به اندازه 2 بند انگشت کف دیگ را بپوشاند.آنگاه با قاشق سوراخ دار آلبالو را از شربت شکر بردارید و روی سطح برنج پخش کنید.سپس چند کفگیر دیگر برنج روی آلبالو بریزید. به این ترتیب تمام آلبالو را لای برنج قرار دهید.شعله را کم کنید و روی قابلمه دم کنی قرار دهید و اجازه دهید تا برنج دم کند.آنگاه 3 الی 4 قاشق روغن با نیم پیمانه شربت آلبالو داغ کنید و روی برنج بریزید. از آنجا که آلبالو پلو را معمولاً بدون ته دیگ درست میکند پس از 40 الی 45 دقیقه پلو آماده است.
در هنگام سرو:
مرغ یا کوفته ریزه ی آلبالو را هنگام کشیدن روی دیس پلو بگذارید و با یک لایه پلو بپوشانید.نیم پیمانه از آب غلیظ شده ی مرغ یا گوشت را میتوان رو ی پلو ریخت یا با اندکی زعفران حل شده در 1 الی 2 قاشق آب داغ آمیخت، یا آنکه محلول زعفران را با یک کفگیر از بخش سفید پلو مخلوط کرد و روی دیس پلو پاشید که گاهی 2 الی 3 قاشق خلال پسته و بادام هم با برنج زعفرانی مخلوط می کنند.
نکته ها و گفته ها:
آلبالو پلو هم از غذاهایی است که بیشتر در مجالس مهمانی و جشن تهیه می شود، ولی درست کردن آن از قالب غذاهای مجلسی ساده تر است و میتواند در ردیف غذاهای معمولی هم قرار گیرد (برای کسانی که غذاهای شیرین را دوست دارند).
توجه:
برنج 6پیمانه
آلبالوی بدون دم و هسته 1 کیلو
شکر 3 الی 4 پیمانه
زعفران ساییده اندکی
روغن و نمک به مقدار لازم
دستور طبخ غذا :
آلبالو را با شکر و دو پیمانه آب در یک ظرف و روی شعله ی ملایم بگذارید و 10 الی 15 دقیقه بجوشانید،سپس بردارید و بگذارید تا خنک شود.برنج را بجوشانید و قدری دان آبکش کنید.
یک پیمانه آب روغن در یک دیگ داغ کنید و چند کفگیر برنج روی آب روغن بریزید به طوریکه به اندازه 2 بند انگشت کف دیگ را بپوشاند.آنگاه با قاشق سوراخ دار آلبالو را از شربت شکر بردارید و روی سطح برنج پخش کنید.سپس چند کفگیر دیگر برنج روی آلبالو بریزید. به این ترتیب تمام آلبالو را لای برنج قرار دهید.شعله را کم کنید و روی قابلمه دم کنی قرار دهید و اجازه دهید تا برنج دم کند.آنگاه 3 الی 4 قاشق روغن با نیم پیمانه شربت آلبالو داغ کنید و روی برنج بریزید. از آنجا که آلبالو پلو را معمولاً بدون ته دیگ درست میکند پس از 40 الی 45 دقیقه پلو آماده است.
در هنگام سرو:
مرغ یا کوفته ریزه ی آلبالو را هنگام کشیدن روی دیس پلو بگذارید و با یک لایه پلو بپوشانید.نیم پیمانه از آب غلیظ شده ی مرغ یا گوشت را میتوان رو ی پلو ریخت یا با اندکی زعفران حل شده در 1 الی 2 قاشق آب داغ آمیخت، یا آنکه محلول زعفران را با یک کفگیر از بخش سفید پلو مخلوط کرد و روی دیس پلو پاشید که گاهی 2 الی 3 قاشق خلال پسته و بادام هم با برنج زعفرانی مخلوط می کنند.
نکته ها و گفته ها:
آلبالو پلو هم از غذاهایی است که بیشتر در مجالس مهمانی و جشن تهیه می شود، ولی درست کردن آن از قالب غذاهای مجلسی ساده تر است و میتواند در ردیف غذاهای معمولی هم قرار گیرد (برای کسانی که غذاهای شیرین را دوست دارند).
توجه:
- برای نگه داشتن رنگ آلبالو باید ظرف مس سفید کرده، لعابی،یا فولاد زنگ نزن به کار ببرید.
- مقدار شکر آلبالو را می توان بر حسب ذائقه کم یا زیاد کرد.
- آلبالو پلو را گاهی با اندکی زیره،گرد دارچین،یا مخلوطی از هل و میخک و زنجبیل ساییده معطر میکنند.
- ادویه را هنگام دم کردن روی پلو بریزید.
- دارچین را می توان پس از کشیدن و آرایش پلو به مقدار اندک روی آن پاشید.
خوشحال میشم سوغات لذیذ اصفهان را هم در وبسایت خود معرفی کنید.
ما شما را لینک کردیم ما را لینک کنید.
دوغ و گوشفیل سپاهان، اصفهان خ جی شرقی با مدریت برادران امینی