کتلت مرغ
مواد لازم:
گوشت مرغ چرخ کرده 200 گرم
سیب زمینی آب پز 400 گرم
آرد سوخاری 250 گرم
روغن مایع 300 گرم
کلم بروکلی 100 گرم (برای تزئین)
گوجه فرنگی 2 عدد (برای تزئین)
خیارشور 50 گرم (برای تزئین)
ادویه و نمک به مقدار لازم
طرز تهیه :
سیبزمینیهای آبپز را که کاملا سرد شده با گوشت مرغ داخل چرخ گوشت ریخته و چرخ میکنیم.
سپس با ادویه و دو قاشق آردسوخاری مخلوط کرده و خوب ورز میدهیم، نمک را نیز اضافه و دوباره چرخ میکنیم.
به اندازههای کوچک از مواد برداشته و به صورت اشک درمیآوریم و با آرد سوخاری آغشته و داخل روغنی که از قبل داغ شده است، سرخ میکنیم (شعله را کم کرده تا مواد خوب پخته شود).
سپس کتلت را داخل دیس چیده و با خیارشور، گوجهفرنگی و کلمبروکلی، تزئین کرده و میل میکنیم
در ضمن این کتلت را با برنج هم میشه سرو کرد و خیلی هم خوشمزه میشه
سوخت انرژی با مرغ
گوشت مرغ از منابع عالی پروتئین حیوانی بوده و سرشار از اسیدهای آمینه ضروری است و در عین حال چربی اشباع بسیار کمی دارد، به خصوص اگر قسمت سینه مرغ مورد استفاده قرار گیرد. این ماده غذایی ویتامین B۳ فراوانی نیز دارد بنابراین با مصرف آن می توان نیاز روزانه به این ویتامین را تأمین کرد. یادتان نرود که این ماده مغذی برای تولید انرژی، متابولیسم چربی ها و تنظیم قند خون مفید بوده بنابراین عادت به خوردن این نوع گوشت به طورغیرمستقیم با دریافت این ویتامین چنین فوایدی را برای مصرف کننده به دنبال خواهد داشت.
در کنار این غذا چی باشه بهتره:
- اول از همه اینکه نانتان حتماً از نوع سبوس دار باشد مثل نان سنگک و نان های حجیم.
- برای افزایش فیبر وعده غذایی تان نیز به همراه آن کمی سبزی خوردن و یا سالاد سبزی های تازه میل کنید.
- در صورتی که عادت به خوردن سس گوجه فرنگی دارید، حتماً از نوع خانگی باشد.
- همراه شدن دوغ و یا شربت آب لیموی کم شکر به عنوان نوشیدنی نیز تکمیل کننده دیگر این وعده به حساب می آید.
ماندگی و کهنگی:
اگر حجم زیادی از کتلت را که تمامی در یک وعده غذایی خورده نمی شوند، سرخ کرده اید، بعد از خنک شدن در ظرفی شیشه ای اما دردار قرار داده و ظرف یکی دو روز آینده میل کنید. حتماً از سس زدن و یا ریختن آب گوجه فرنگی روی کتلت های اضافی خودداری کنید زیرا به این ترتیب رطوبت غذا افزایش یافته و احتمال فساد آنها بیشتر خواهد شد.
اگر چربی خون دارید:
این غذا برایتان گزینه مناسبی است، به شرطی که در کنار آن گوجه فرنگی و انواع سبزیجات بخارپز مثل لوبیا سبز و کدو سبز را نیز میل کنید. در ضمن استفاده از سیر تازه نیز به شما در کنترل مشکل تان کمک خواهد کرد. به علاوه، کتلت هایتان را با حرارت ملایم و در فر سرخ کنید تا روغن مصرفی به حداقل برسد.
اگر فرزندتان لاغر است:
اگر فرزندتان لاغر است، این بچه ها عادات خاصی برای غذا خوردن دارند اما اکثریت شان به غذاهای سرخ شده پاسخ مثبت می دهند، به خصوص اگر در کنار آنها کمی خیار شور و سیب زمینی سرخ شده به همراه آب میوه تازه قرار گیرد. در ضمن، استفاده از نان های ساندویچی که با آرد کامل تهیه شده اند و رویشان با مغزهایی مانند تخم آفتابگردان و کنجد پوشیده شده است، تکمیل کننده وعده آنها خواهد بود.
اگر دیابت دارید:
کتلت هایتان را به جای نان با یک بشقاب سالاد سبزیجات، آن هم با آبغوره یا آب نارنج میل کنید. در ضمن، از زدن هویج به آن خودداری کرده و از مقداری سبزیجات برگ سبز مثل گشنیز، جعفری و مرزه به عنوان جایگزین استفاده کنید.