مافین باقلوایی
مواد لازم برای تهیه 12 عدد مافین:
* آرد پف کننده 2 پیمانه
دارچین 1 قاشق چایخوری
گردوی خرد شده 1/2 پیمانه + 1 قاشق غذاخوری اضافه تر
پسته خرد شده 1/2 پیمانه + 1 قاشق غذاخوری اضافه تر
شکر قهوه ای 1/3 پیمانه ( و یا شکر سفید نرم شیرینی پزی )
پوست لیموترش رنده شده 1 قاشق چایخوری
شیر کم چرب 3/4 فنجان
**کره ذوب شده 90 گرم
تخم مرغ 1 عدد
عسل 2 قاشق غذاخوری
گلاب 1 قاشق چایخوری
زعفران دم کرده 1 قاشق چایخوری
* منظور از آرد پف کننده همان Self Raising Flour می باشد که در صورت در دسترس نداشتن آن، به ازای هر پیمانه آرد ساده، 2 قاشق چایخوری بکینگ پودر اضافه نمایید.
** به جای کره ذوب شده می توان 1/3 فنجان روغن مایع نیز استفاده کرد.
مواد لازم برای شربت رویه:
آب 1/3 پیمانه
عسل 1/4 پیمانه
آب لیمو 2 قاشق غذاخوری
شکر 2 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه:
آرد و دارچین را با هم در کاسه ی بزرگی الک کنید. گردو و پسته ی خرد شده را افزوده و مخلوط کنید. شکر و پوست لیمو را هم بیفزایید. مواد را هم بزنید. این کاسه مواد خشک شما را شامل می شود چنانچه در تصویر زیر مشاهده می کنید.
2- در کاسه ی کوچکتر دیگری، شیر، کره ذوب شده، تخم مرغ، عسل، گلاب و زعفران را با چنگال یا ویسک هم بزنید . این کاسه مواد تر را در بر دارد، مطابق آنچه در تصویر آمده است.
اکنون مواد تر حاصل از مرحله ی 2 را به مخلوط مواد خشک (شامل آرد) اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا فقط مخلوط شوند. بیش از حد مواد را هم نزنید. در حدی که مواد خشکی باقی نماند و همه ی مواد مخلوط شوند
(فر را با حرارت 180 درجه سانتی گراد روشن کنید. قالب های 12 تایی مافین را با کاغذ مخصوص روغنی بپوشانید.)
با استفاده از قاشق، از مایه ی آماده شده داخل کاغذهای مخصوص ریخته تا 2/3 حجم آن ها پر شود (زیرا مافین ها هنگام پخت پف می کنند). سپس با مخلوطی از اضافه ی خشکبار روی مافین ها را بپوشانید. مطابق تصویر زیر. (چنانچه از مواد اضافه آمد، در یخچال قرار دهید و پس از آماده شدن مافین های مرحله ی اول، مجددا" در قالب ریخته و در فر بگذارید).
قالب مافین را به مدت 20 تا 25 دقیقه در فر قرار دهید یا تا زمانی که با چنگال یا خلال دندان در وسط مافین ها فرو کرده و امتحان کردید و پخته بود. دقت کنید تا قبل از گذشت 3/4 از زمان پخت، در فر را باز نکنید زیرا پف مافین ها می خوابد. در این فرصت شربت رویه را آماده کنید.....
برای تهیه شربت رویه:
تمام مواد شربت را در شیرجوش یا قابلمه ی کوچکی مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرر دهید. مواد را هم بزنید تا شکر حل شود. سپس حرارت را بالا برده تا مواد بجوشد. وقتی مخلوط شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کرده و به مدت 5 تا 10 دقیقه مرتب هم بزنید. شربت شما باید کمی غلیظ شود. البته دقت کنید که پس از سرد شدن نیز غلیظ تر می شود. شربت را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید به آرامی خنک شود.
مافین های پخته شده را از فر خارج کنید. شربت را روی مافین های داغ بریزید. اجازه دهید مافین ها در قالب به مدت 5 دقیقه خنک شوند. سپس روی پنجره توری قرار دهید تا خنک شوند. در ظرف مورد نظر قرار داده و در کنار افراد خانواده و دوستان میل نمایید. پیشنهاد می کنم این مافین ها رو گرم میل نمایید. بسیار خوش عطر و طعم می باشند.
نکات:
- این مافین ها به مدت 1 هفته در ظرف در دار در محل خشک و خنک قابل نگهداری هستند.
- میزان کل کالری موجود در هر مافین به طور متوسط: 177 کالری
نکات تغذیه ای مافین:
- در تهیه ی این مافین ها از شکر قهوه ای استفاده شده است. شکر قهوه ای در واقع شکر تصفیه شده (ساکارز) است که مقادیری از ملاس به صورت لایه ای نازک روی آن قرار گرفته است و در شیرینی پزی و کیک پزی بخصوص در کشورهای توسعه یافته مورد مصرف قرار می گیرد. شکر قهوه ای شیرینی و عطر مطبوعی دارد و میزان کالری آن کمتر از شکر سفید می باشد. این نوع شکر دارای املاح مفیدی برای بدن می باشد مانند کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم. 100 گرم شکر قهوه ای حاوی 370 کالری و همین میزان شکر سفید دارای 400 کالری است. با توجه به میزان کالری کمتر و شیرینی کمتر شکر قهوه ای، مصرف آن توصیه می شود.
- همچنین این مافین ها دارای مقادیری پسته و گردوی خرد شده می باشند.آجیل و خشکبار دارای منابع مهمی از پروتئین، مواد معدنی، ویتامین ها و آنتی اکسیدان های مورد نیاز بدن می باشند و مصرف آن ها روزانه در حد مجاز توصیه می شود. برای کودکان و زنان باردار نیز منابع مهمی از پروتئین و املاح روزانه ی بدن را شامل می شوند.