به 3کیلو
شکر 2 تا 5/2 کیلو
آبلیمو نصف استکان
دانه هل یک قاشق سوپخوری
توضیح:
دانه های هل را نکوبیده استفاده می کنیم.
روش طبخ مربای به:
به را چهار قاچ می کنیم و بعد به را بشکل قاچ پرتقال خرد می کنیم و سپس آن را می شوئیم و در ظرف تمیزی می ریزیم ،بعد مقداری آب در حدود 6 لیوان بطوریکه کمی روی به را بگیرد در ظرف می ریزیم و در ظرف را می بندیم و ظرف را روی حرارت ملایم می گذاریم تا به کمی پخته ولی زیاد له نشود بعد شکر را داخل به می ریزیم و هل را نیز اضافه می کنیم و می گذاریم مربا با حرارت ملایم 3 تا 4 ساعت بجوشد تا رنگ مربا قرمز خوش رنگ و شربت آن غلیظ شود. بعد آبلیمو را می ریزیم.مربا چند جوش که زد از روی آتش برمی داریم.باید توجه داشت که در ظرف مربا در مدت طبخ مربا باید بسته و حرارت ملایم باشد تا مربا خوشرنگ شود در صورتیکه مربا رنگش کاملا قرمز شد ولی شربت آن رقیق بود در ظرف را بر می داریم و حرارت را کمی بیشتر می کنیم.مربای شما آماده است.
نکته ها و گفته ها:
بهتر است مربای به را در ظرف مسی بپزید زیرا اگر ظرف طبخ مربای به مس سفید کرده باشد خوش رنگتر می شود.