آش قُلقُل از سوپ های محلی شوشتر محسوب شده که بسیار خوشمزه و مفید می باشد.
مواد لازم:
سر دست گوساله 500 گرم
پیاز متوسط 1 عدد
لپه باقالی 100 گرم
گندم پوست کنده 150 گرم
برنج 50 گرم
لوبیا قرمز 100 گرم (12 ساعت در آب بخوابانید)
نخود 100 گرم (12 ساعت در آب بخوابانید)
لوبیا چشم بلبلی 100 گرم (12 ساعت در آب بخوابانید)
عدس 100 گرم (24 ساعت در آب بخوابانید)
نعنا و سیر داغ
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز
پیاز داغ
زردچوبه، پودر لیموعمانی یک قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
برنج و گندم را با مقداری آب روی حرارت قرار می دهیم تا کاملا پخته و نرم شود.سپس گوشت را با 1 عدد پیاز خام و مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا کاملا پخته شود.حبوبات را که از شب قبل خیس کردهاید به ترتیب پخت، اول نخود را بپزید کمی که نیم پز شد لوبیا قرمز و لوبیا چشم بلبلی را اضافه کنید و بعد از آن که نیم پز شدند لپه باقالی را به همراه عدس اضافه کنید تا زمانی که کاملا پخته شوند.
گندم و برنج پخته شده را به حبوبات اضافه نموده و با گوشت کوب یا هر وسیلهی دیگری که میتوانید، کمی حبوبات را نرم کنید.در این زمان روغن را داغ کنید و زردچوبه و فلفل را تفت داده به آش اضافه کنید.
گوشت را از ظرف خارج کنید و آن را بکوبید یا ریش ریش کنید و داخل آش بریزید. آب گوشت را نیز به همراه پودر لیمو عمانی در آش ریخته و اجازه دهید تا آش شما کاملا جا افتاده و لعابدار شود. روی آش را با فلفل و پودر لیمو عمانی و کمی نعنا داغ و پیاز داغ تزیین نمایید.