دستور تهیه
سالاد الویه
مواد لازم:
سینه مرغ پخته نیم کیلو
سیب زمینی استامبولی نیم کیلو
هویج متوسط 3 عدد
نخود سبز پخته 1 پیمانه
خیار شور به مقدار کافی
جعفری یا گشنیز 6 شاخه
خامه 2 الی 3 قاشق
سس مایونز 1 پبمانه
سرکه یا آب لیمو 2 قاشق
تربچه نقلی 4 الی 5 عدد
زیتون سیاه 7عدد
روغن زیتون 2 قاشق
نمک به مقدار کافی
طرز تهیه:
ابتدا مرغ را پخته و به صورت نخودی خورد کنید.سیب زمینی را نیز پخته پوست کنده و تکه تکه کنید.سبزی و پیاز را ساطوری کنید.مرغ را با هویج و سیب زمینی استامبولی و خیارشور و پیاز و نخود سبز در یک ظرف بریزید.دو سوم سس مایونز را با روغن زیتون و سرکه و خامه مخلوط کنید و روی اجزای سالاد بریزید و نمک بزنید و خوب زیر و رو کنید.اگر ملاط سالاد کافی نبود کمی مایونز به آن اضافه کنید ولی مایونز را یکجا نریزید تا سالاد شل نشود.
در هنگام سرو:
معمولاً سالاد الویه را در یک ظرف مسطح به صورت گنبدی در می آورند و روی آن را با باقیمانده ی مایونز اندود میکنند و دانه های زیتون و تربچه ی نقلی را مانند نگین در آن می نشانند و دور ظرف را با جعفری آرایش می کنند.باید دانست که گنبد تنها شکل عرضه ی این سالاد نیست.می توان آن را به طور بی شکل در ظرفی ریخت و با همان زیتون و تربچه و جعفری آرایش کرد، یا با قالب کیک حلقه ای شکل داد و وسط آن را با سبزی یا لبو یا هویج پر کرد.
نکته ها و گفته ها:
سالاد الویه در واقع نوعی سالاد روس است که در خانه ها و در رستوران ها و اغذیه فروشی های ایران کمی تحول پیدا کرده و چیزهایی به آن اضافه شده.
توجه:
- گاهی تخم مرغ سفت ،و حتی کالباس ، هم به سالاد الویه می زنند.