حلوا
حلوا یک دسر ایرانی است که البته عرب ها نیز این دسر را به شکل دیگری در مجموعه غذایی خود دارند.
حلوا معمولا در مراسم سوگواری بسیار طبخ شده و بیشتر در این گونه مراسم دیده میشود . البته ایرانیان حلوا را در میز دسر نیز با تزیینات زیبا و شکل های مختلف نیز سرو میکنند. حلوا نزد ایرانیان انواع مختلفی دارد ولی این دستور حلوای عمومی و مجلسی است که توسط اکثر اقوام ایرانی تهیه میگردد.
مواد لازم :
آرد سفید یک پیمانه
شکر یک پیمانه
روغن حیوانی " یا روغن جامد بنا به سلیقتون " ۳ قاشق غذا خوری سر پر
زعفران : به مقدار لازم
گلاب : ۲ الی ۵/۲ قاشق غذا خوری
( البته بستگی به بودار بودن یا نبودن گلابتون داره . که اندازشو خودتون عوض کنین)
طرز تهیه :
آرد رو در ماهیتابه میریزیم و روی حرارت ملایم می ذاریم تا تفت داده بشه و رنگش از سفید به قهوه ای کم رنگ " طلایی" تغییر رنگ بده . در این مدت تفت داده شدن مدام باید آرد رو به هم بزنیم که نسوزه . بعد از این که آرد تفت داده شد روغن رو بهش اضافه می کنیم و به هم میزنیم تا موادمون به یه محلول قهوای رنگ تبدیل بشه . به مدت ۵ دقیقه اونو به هم می زنیم . بعد از اون یه استکان آب جوش رو به موادمون اضافه می کنیم و تند تند به هم می زنیم تا گوله گوله نشه و موادمون یه دست بشه . حدود ۲ دقیقه بهم میزنیم . بعد ازاین مرحله شکر رو در یه لیوان سر خالی آب جوش حل می کنیم و به موادمون اضافه می کنیم و بازم مدام به هم می زنیم تا گوله گوله نشه.
- می تونیم شکر رو توی یه لیوان آب سرد روی حرارت گاز بذاریم تا آب شه بعد اونو به حلوا اضافه کنیم
میشه کمتر از یه لیوان آب هم استفاده کرد. بستگی به موادتون داره
- وقتی شکر و آب رو هم اضافه کردیم زعفرون رو که از قبل در یه کم آب جوش " یک پنجم استکان " ریختیم و روی حرارت سماور یا در کتری گذاشتیم تا دم بکشه " مدت ۲۰ دقیقه" به موادمون اضافه می کنیم و رنگی که به وجو اومد دقیقا رنگیه که حلوامون به خودش میگیره
- دوستانی که می خوان حلواشون قهوه ای پر رنگ " سوخته " بشه نباید زعفرون بهش اضافه کنن و یه کم هم بیشتر باید روغن و آردشون رو تفت بدن
در آخر گلاب رو به موادمون اضافه می کنیم و به مدت ۴ دقیقه به هم می زنیمش . در ماهیتابه رو می ذاریم و ۵ تا ۱۰ دقیقه فرصت میدیم تا حلوامون جا بیفته
حالا حلوامون آماده شد. در ظرف میریزیم و با پودر پسته و بادام آن را تزیینش می کنیم....
طرز تهیه حلوا در مایکرو فر :
ظرف گودی را انتخاب کرده شکر، گلاب، زعفران و آب را در آن ریخته و کاملاً با هم مخلوط می کنیم ظرف را بدون درپوش به مدت ۵-۴ دقیقه با قدرت ۹۰۰ در مایکروویو می گذاریم شربت حلوا آماده است. آرد و روغن را در ظرف مسطحی با هم مخلوط می کنیم. آنرا به مدت ۱۳ـ۱۱ دقیقه قدرت ۶۰۰ زمان می دهیم بعد از گذشت ۵ دقیقه از زمان ۲ تا ۳ بار آرد را هم می زنیم تا رنگ آن طلایی گردد سپس شربت آماده شده را با آرد تفت داده شده در بیرون از مایکرو فر با هم مخلوط می کنیم.
خواستید درست کنید و نوش جان کنید یاد ما هم بیفتید ولی در نظر داشته باشید که هر ۱۰۰ گرم حلوا حدود ۴۰۰ کالری دارد پس در خوردنش هم دقت کنید..