کیک اسفنجی
مواد لازم:
آرد گندم 300 گرم
کره (قطعهقطعه شده) 200 گرم
پودر قند 170 گرم
نمک یک چهارم قاشق چایخوری
پوست لیموترش رندهشده یک چهارم قاشق سوپخوری
تخممرغ یک عدد
آناناس کنسروی یا تازه 750 گرم
شکر 50 گرم
گردو 100 گرم
آبلیمو ترش 4 قاشق سوپخوری
روش تهیه:
آرد، کره، 70گرم پودرقند، نمک، پوست لیموترش و تخممرغ را در یک ظرف بریزید. پس از مخلوط کردن مواد با قاشق، با دست، خوب مواد را ورز دهید تا خمیری یکدست حاصل شود. حالا این خمیر را به شکل یک گلوله درآورید، سپس خمیر گلولهای را داخل لایهای از سلفون بپیچید و حدود یک ساعت در یخچال قرار دهید تا شکل بگیرد.اگر میخواهید از کمپوت آناناس استفاده کنید، آناناسها را از داخل آب آن بیرون آورده و با چاقو به دو نیم کرده، در ظرفی قرار دهید. در غیر این صورت، آناناس تازه را پوست کنده، خرد کنید. حالا مقداری پودرقند روی تکههای آناناس بپاشید و چند دقیقه بگذارید تا آب آنها کمی کشیده شود.
قالب کیکی با ارتفاع کم آماده کنید و سطح داخل آن را با کاغذ مخصوص شیرینیپزی پوشش دهید، سپس خمیر را روی آن پهن کنید و حلقههای آناناس را روی آن بچینید. مغز گردو را نیز خرد کنید و روی حلقههای آناناس بریزید. حالا قالب را در طبقه وسط فر با همان درجه و حدود 20دقیقه حرارت دهید تا کیک بپزد.
در این فاصله، باقیمانده پودر قند را با آب لیموترش مخلوط کرده، پس از پخت کیک، سطح روی آن را با قلمموی مخصوص آشپزی به این مواد آغشته کنید.کیکها را به مدت 13 الی 15 دقیقه داخل فر قرار دهید و سینی فر را یکبار در میان زمان پخت بچرخانید.ولی از زمانی که عطر کیک تازه پراکنده شد و گوشه کیکها کمی خودش را گرفت، مدتی صبر کنید و سپس آنها را از فر خارج کنید.
نکته ها و گفته ها:
این کیک برخلاف نامش که تداعیکننده کیکی اسفنجی و پفدار است، به شیرینی آناناسی شباهت بیشتری دارد.
در ضمن شما میتوانید به جای کمپوت آناناس،از آناناس تازه استفاده کنید.
توجه:
- فر اجاقگاز را روی حرارت 200درجه سانتیگراد یا 390 درجه فارنهایت یا شماره6 بگذارید تا گرم شود.
- مواد لازم برای تعداد 4 نفر می باشد.