دلمه برگ مو (با سرکه یا لیمو)
مواد لازم:
برنج ۱ پیمانه
لپه نصف پیمانه
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
برگ مو نیم کیلو
سبزی دلمه نیم کیلو
نمک، فلفل به میزان دلخواه
پیاز۱ عدد
سرکه یا لیمو تازه و شیره (شکر) به اندازه لازم
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
طرز تهیه:
۱- لپه ها در حدی که با دست له شود میپزیم
۲- برنج را به لپه ها اضافه کرده تا حدی که برای برنج آبکش مورد نیاز است میپزیم
۳-پیاز را تفت میدهیم بعد گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت میدهیم ،زردچوبه و رب را اضافه کرده و تفت میدهیم
۴- سبزی دلمه شامل تره (۳)، جعفری (۳)، گشنیز (۱)، شوید (۱)، مرزه (۱)خرد شده را داخل مایه گوشت میریزیم. اعداد داخل پرانتز نسبت های این سبزی ها هستند.
۵-مقداری آب جوش می آوریم و برگها را در آب قرار داده تا کمی نرم شود و بلافاصله از آب خارج میکنیم
۶-حالا مایه را مانند تصویر داخل برگ میپیچیم و در کف قابلمه برگ مو میچینیم و دلمه ها رادر قابلمه به صورت فشرده میچینیم
۷-به دلمه ها آب اضافه کرده تا روی برگ ها را بگیرد. یه قاشق روغن و کمی نمک به دلمه ها اضافه کنید. و در آخر یک بشقاب را وارونه روی دلمه ها قرار داده تا دلمه ها از هم وا نروند. بعد وقتی آب جوش آمد شعله را کم کرده تا به تدریج آب تبخیر شود.
۸- یک لیوان سرکه یا لیمو (نصف لیوان) را با هر میزان شیره یاشکر که دوست دارید مخلوط کنید ودر آخر به دلمه اضافه کنید تا طعم بگیرد.