آموزش آشپزی

آموزش آشپزی و طرز تهیه و دستور پخت غذاهای ایرانی و خارجی، خورشت ها، سوپ ها، شیرینی ها، دسرها

آموزش آشپزی

آموزش آشپزی و طرز تهیه و دستور پخت غذاهای ایرانی و خارجی، خورشت ها، سوپ ها، شیرینی ها، دسرها

آموزش آشپزی و طرز تهیه و دستور پخت غذاهای ایرانی و خارجی، خورشت ها، سوپ ها، شیرینی ها، دسرها

تبلیغات
طبقه بندی موضوعی

شله زرد

شله زرد

مواد لازم:

 برنج 2 فنجان
 شکر5 فنجان
 گلاب نصف فنجان
 کره 25 گرم
 خلال بادام و پسته 75 گرم
 زعفران سائیده نوک قاشق غذاخوری
 دارچین جهت تزئین مقداری

شله زرد

شله زرد را باید با برنج ایرانی اعلا درست کرد. گذشته از عطر و مزه،حتی شکل و قد برنج در کیفیت شله زرد تأثیر دارد.برای تهیه شله زرد به مقدار زیاد برای مراسم جشن و نذر و ... اندازه های دستور زیر را می توانید در هر رقمی که بخواهید ضرب کنید.

طرز تهیه:

ابتدا برنج را شسته و داخل قابلمه 6 پیمانه آب میریزیم و می گذاریم روی اجاق با حرارت بالا تا برنج جوش بیاید.

شله زرد

سپس زیر اجاق را کم کرده تا برنج کاملا نرم و به صورت بلوری شود. هنگام جوشیدن مرتب آن را هم بزنید تا ته آن نگیرد. سپس کره را به آن اضافه کنید.

شله زرد

بعد از 10 دقیقه شکر را به آن اضافه نمائید.
 

شله زرد

بعد از یک ساعت زعفران را که قبلا در آب جوش حل کرده ایم را به آن اضافه می کنیم.

شله زرد

در مرحله آخر گلاب به آن اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید خلال بادام و پسته داخل آن بریزید در غیر این صورت برای تزئین استفاده کنید.
 

شله زرد


راز و رمز یک شله زرد خوشمزه:

  • توجه کنید شله زرد پس از سرد شدن سفت می شود و وقتی داغ است شیرین تر به نظر می رسد.
  • برای آنکه رنگ زعفران به جسم برنج برود،برنج را یک روز پیش با اندکی زعفران خیس کنید.
  • معمولاً شله زرد را با خلال بادام و مغز پسته آرایش می کنند.گاهی هم مقداری خلال بادام در خود شله زرد می ریزند.

  • از برنج مرغوب ایرانی برای طبخ شله زرد استفاده کنید .
  • اگر برنج خرده داشته باشد مهم نیست فقط باید بوی خوبی داشته باشد . وکاملا ً تمیز شده باشد
    ( از نظر سنگ ریزه و شلتوک و.....)
  • دقت کنید برنج را با آب و لرم کاملا بشویید در حدی که آب روی آن کاملا زلال باشد.
  • برنج شله زرد را حتما چند ساعت قبل از طبخ ، بدون نمک خیس کنید .
  • اضافه کردن یک پر نمک باعث می شود مزه شکر بهتر حس شود و شله زرد خوشمزه تر باشد.
  • اضافه کردن 8تا 10 برابر آب بستگی به نوع برنج دارد.
  • مقدار شکر را بستگی به ذائقه می توان کم یا زیاد کرد.
  • قبل از مغز پخت شدن برنج و لعاب دادن آن نباید شکر را اضافه کنید . چون بعد از اضافه کردن شکر دیگر برنج مغز پخت نمی شود .
  • خلال پسته و خلال بادام حتما باید تازه باشد و نباید بوی نم یا بوی ماندگی بدهد چون در مزه شله زرد تاثیر می گذارد.
  • مقدار زعفران را می توان کم یا زیاد کرد .
  • می توانید از مقدرا کمی زعفران، کمی رنگ زعفران و گلاب بیشتر نیز استفاده کنید .
  • اگر شکر شله زرد کمی بود( چون بعضی شکرها شیرینی کمتری دارند) وقتی شکر دوم را اضافه کردید، حتما باید شله زرد 15تا20 دقیقه اضافه بجوشد تا آب نیندازد .
  • سفت بودن شله زرد را با مقدار مناسب آب جوش می توان درست کرد، ولی بعد از ریختن آ ب جوش حتما باید شله زرد بجوشد.
  • می توان روی در قابلمه شله زرد دم کنی گذاشت ، در این حالت زیر آن را کم کنید تا شله زرد جا بیفتد یا در فر بگذرید .
  • زمانی می توانیم بگویی شله زرد جا افتاده که نرم وروان باشد سفت نباشد یا آب از برنج جدا نباشد.
  • شله زرد باید داغ در ظرف کشیده شود، تا در ظرف خنک شود، در غیر این صورت ، شله زرد آب می اندازد .
  • اگر گلاب غلیظ بود، می توانید از مقدار کمتری استفاده کنید .

این هم یک نمونه شله زرد در ظرف شکل دار.

شله زرد

این خوراک را می توان به عنوان یک دسر خوشمزه هم سرو نمود.

شله زرد

به هنگام ماه رمضان هم به عنوان افطاری در اکثر سفره های ایرانی دیده می شود که با دارچین روی آن را معمولاً با نام پنج تن تبرک می کنند...

شله زرد

شله زرد

آموزش آشپزی |

غذای مفید

گلاب

دسر سفره افطار

سحری

دسر ایرانی

ماه مبارک رمضان

نذری

مغز بادام و پسته

غذاهای محلی و سنتی

طرز تهیه شله زرد

شکر

دعای افطار

غذای خوشمزه

دسر خوشمزه

دارچین

غذاهای سنتی

شله زرد شیرین

طرز پخت شله زرد

طرز تهیه انواع غذاهای ایرانی

غذای شهرهای مختلف

شله زرد

غذاهای محلی

شله زرد کم رنگ

دسر ماه رمضان

غذای سنتی

سفره افطار

پخت شله زرد

غذای ایرانی

غذای محلی

دسر

نظرات  (۱)

این بخش آموزش های ویژه افطارتون شاهکاره...
دیگه حسابی دارید حرفه ای کار میکنید ها...

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی