اردک کبابی با سبزیجات
مواد لازم برای 6 نفر:
اردک: یک عدد 2 تا 5/2 کیلوگرمی
مغز گردو: یک کیلوگرم، چرخ شده
موسیر: 8 عدد کوچک، پوست گرفته
مریم گلی: 20 برگ بزرگ و تازه
لوبیا سبز: نیم کیلوگرم، پاک شده
قارچ: نیم کیلوگرم که با برشهای عمودی و پهن خرد شده باشد
سیبزمینی: نیمکیلوگرم (سیبزمینیهای ریز یا مخلوطشده باشند)
عصاره مرغ: سهچهارم فنجان
نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه :
1. فر را با دمای 220 درجه سلسیوس (425 درجه فارنهایت) گرم کنید. حالا با نوک یک چاقوی تیز برشهایی در سطح پوست اردک ایجاد کرده، آن را (به شکم) روی یک کاغذ بزرگ آشپزی لبهدار بگذارید و برای50دقیقه در فر بگذارید تا پوستش حسابی طلاییرنگ و ترد شود.
2. حالا اردک را در یک بشقاب بگذارید. دمای فر را تا 175 درجه سلسیوس (350درجه فارنهایت) پایین بیاورید. چربی جمع شده روی کاغذ آشپزی را در یک کاسه ریخته و کنار بگذارید.
3. دوباره اردک را روی کاغذ آشپزی برگردانید، منتها این بار شکمش رو به بالا باشد! حالا گردوهای چرخشده، موسیرها و برگهای مریمگلی را دوروبر اردک بریزید و روی تمام این مواد مقداری نمک و فلفل بپاشید.
4. حالا یکچهارم چربی اردک را که قبلا در کاسه جمع کرده بودید، روی سبزیجات کنار اردک ریخته، اردک و مخلفاتش را برای 45دقیقه در فر بگذارید؛ سبزیها را مدام زیرورو کنید تا نسوزند.
5. بعد از 45 دقیقه احتمالا رانهای اردک هم کاملا نرم شده است. در این مدت، لوبیاها را نیز برای 5-4 دقیقه در یک قابلمه بزرگ حاوی آبجوش و نمک بپزید تا ترد شوند. بعد آب لوبیاها را خالی کرده، لوبیاها را روی یک کاغذ آشپزی دیگر بگذارید تا خنک شوند.
6. حالا حدود 5/1 قاشق سوپخوری از چربی اردک را در یک قابلمه بزرگ و سنگین ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. یک سوم قارچها را با مقداری نمک و فلفل در قابلمه بریزید و برای 3-2 دقیقه تفت دهید تا ترد شوند و رنگشان کمکم قهوهای شود. بعد آنها را در کاسه بریزید. باقیمانده قارچها را باز به همین ترتیب با فلفل و نمک در 2 نوبت تفت دهید.
7. حالا اردک را در بشقابی به حال خودش بگذارید. قارچها را هم کنار لوبیاهای سبز، روی کاغذ آشپزی در فر ریخته و با کمی فلفل و نمک برای 15 دقیقه تفت دهید تا کمی گرم شوند.
8. عصارهای را که داخل شکم اردک جمع شده، داخل بشقاب بریزید؛ حالا اردک را در دیس گذاشته، تمام سبزیجات را دور اردک چیده و عصاره را رویش بریزید.
9. در نهایت چربی باقیمانده از اردک را با عصاره مرغ در تابه ریخته و کمی بجوشانید تا غلیظ شود و همراه غذا سرو کنید.
فوت و فن :
فر را با دمای 220 درجه سلسیوس (425 درجه فارنهایت) گرم کنید. حالا با نوک
یک چاقوی تیز برشهایی در سطح پوست اردک ایجاد کرده، آن را (به شکم) روی یک
کاغذ بزرگ آشپزی لبهدار بگذارید و برای50دقیقه در فر بگذارید تا پوستش
حسابی طلاییرنگ و ترد شود.